Drobečková navigace

Úvod > Blog > Rekonstrukce: Od myšlenky po realizaci - Úvod

Rekonstrukce: Od myšlenky po realizaci - Úvod



Otevírám nový seriál o rekonstrukci, kde byste mohli najít inspiraci, pokud máte v plánu předělávat či upravovat nějaký prostor ve svém domě či bytě.  
Chystám se totiž na úplnou rekonstrukci obývacího pokoje vč. kuchyně, a napadlo mě, že bych vám zde mohla přinášet informace, co všechno a kdy je třeba naplánovat, zařídit, udělat. A pochopitelně i jak probíhají samotné práce.
Vlastně bych vám tu ráda nabídla takového malého průvodce interiérového designéra, jak by mohla konkrétně vypadat rekonstrukce a co to všechno obnáší: od potřeby udělat nějakou změnu, přes nápad a možnosti, až po samotnou realizaci. 
 
Chcete-li se pustit do rekonstrukce, počítejte s tím, že to zabere nějaký čas. Koupit nový gauč nebo stůl si určitě zvládnete zařídit sami. Obejdete pár obchodů a vyberete si, co se vám líbí. Tady velký problém asi nebude. Ani časově. Ale v případě, kdy chcete mít novou kuchyňskou linku, chcete vyměnit podlahu, či třeba schody, tady už zřejmě budete potřebovat pomoc odborníků. Ti jsou v současné době dost vytížení, proto je dobré oslovit je hodně dopředu a zarezervovat si tak termín realizace. A podle toho pak naplánovat vše tak, aby šly práce logicky za sebou. Tolik na úvod, jdem na to!